Dagboek

Hoe is het allemaal begonnen?

Even een korte samenvatting van de 1e keer dat ik een maagballon heb laten plaatsen.

 

In februari 2002 heb ik voor het eerst een maagballon laten plaatsen. De reden was uiteraard veel overgewicht. Ik woog toen 112 kg en voelde me diep ongelukkig. Mijn zelfvertrouwen was ver te zoeken en mijn knieën konden het gewicht niet meer dragen. Het was echt tijd voor actie. Ik heb me toen laten informeren over een maagballon en was er erg enthousiast over.

 

Twee weken laten ben ik naar de kliniek gegaan en heb hem laten plaatsen. De eerste dagen ben je goed misselijk, maar dat maakte mij helemaal niet uit, want ik wist gewoon dat het mijn grootste vriend zou worden Lachen. Ik heb toendertijd heel veel steun gekregen van mensen om me heen en heb het ook als een fantastische periode ervaren. In augustus werd de ballon eruit gehaald en in totaal was ik 36 kg kwijtgeraakt. Ik woog toen 76 kg en had maatje 40/42. ik was zo gelukkig!!!!

 

Door een aantal privé situaties is het er helaas weer bijna allemaal aangekomen Huilen. Ja een maagballon was een hulpmiddel en niet een geneesmiddel. Ik ben met mijn privé situaties aan de slag gegaan en voel dat het tijd is om nog één keer een maagballon te laten plaatsen.

 

Afgelopen weken heb ik me verdiept in de organisaties die een maagballon laten plaatsen, zo ook in België, want daar is het allemaal veel goedkoper dan in Nederland. Het scheelde maar liefst 1.300 euro!

 

Afgelopen maandag besloten dat we op 11 maart het startsein weer gaan geven. Heb een week vrij genomen van mijn werk, want je hebt echt wel een paar dagen nodig om je maag te laten wennen aan de maagballon.

 

Ik heb er zin in Lachen!!!!